27 Nisan 2012 Cuma

yıkım

ilişkiler binalar gibi, insanlarsa müteahhid.
binbir emek ve hayalle başlanıyor binaya. Temeller atılıyor dualarla ve tabi izinler ilgili makamlardan. Rutsatsız başlanan bir inşaatın kaderi belirsiz oluyor haliyle.

aslında bir bina yapmak bu yazıyı yazmaktan daha kolay bence. zira neyi nerde nasıl ifade edeceğini düşünmek en zoru. bina inşa ederkenki silsile ise en baştan belli.
- temel at
- kolonları yap
- katları çık
- ara işler
vs vs derken koskoca bir bina merhaba der şehir halkına.

evet binalar gibi ilişkiler de. iyi bir müteahhide verdiği için memnun toprak sahibi. Yada ondan daire almayı planlayan diğerleri. Herkesin umutları müteahhidin becerisine odaklı. ancak bilmedikleri yada göz ardı ettikleri şeyse müteahhid tek etken değil bina için.

öncelikle "toprak" ait olunacak yer önemli. benim düşüncemde ilişkilerin toprağı ise Allah rızası. ne zaman ki yanlış toprakta bir bina inşa etmeye kalktık işte o zaman en ufak sallantılarda yıkıma uğradık.

topraktan sonra tabi ki malzeme. Umut etmek güzel ancak umudu besleyecek emek de çaba da gerek. Güzel bir bina için en iyi malzemeleri seçmek de bunun masrafını üstlenmek de elbette hayal sahiplerinin görevi.

diğer önemli etkense tabiat. Ona karşı konulmaz. teknoloji ne kadar  ilerledi ise de bu beşerin acziyetine çözüm değil. evet insan tekerleği buldu ama tekerin dönmeyeceği yolların engebesini gideremedi. ya da eğimleri düzleştiremedi. evet gemi inşa edildi ama fırtınaya set çekilemedi. haliyle bina inşa ettikten sonra muhafaza etmek gerek rüzgara yağmura kar vs doğal afete karşı. ama illa ki kesin çözüm olmadığını da bilerek. depremlere hazır olarak.

çok karışık oldu bu yazı. uzun lafın kısası; ilişkiler binalar gibi. ne zaman ki onu Allah rızası üzerine inşa etmedi insan, o bina baştan yıkıma gebe kaldı. öte yandan müteahhidi olduğumuz binalar gibi, insanlar biz o ilişkiyi inşa ederken hiç ses çıkarmaz. biz yapar da yaparız. sarf ettiğimiz emeğin haddi hesabı sorulmaz. biz de faturalar çıkarmayız eşin dostun önüne.
ta ki onlardan bir sitem gelene dek, ya da bizim takatimiz sabrımız bitinceye dek..
işte o zaman başlar müteahhıdın sorumluluğu. dün müteşekkir insanlar bugun vadedilen yerlerin maliki olamadıkları için ihtarlara tehditlere başlar. olan olmayan herşeyin sorumlusu bizi tutar. az önce saydıgım bütün temelleri yok sayarak sanki herşeye hükmü geçen bizmişiz gibi...

sanki kendileri taşın altına elini koymuş gibi bizi yargılarlar...

diğerlerini bilmiyorum ama ben müteahhidi olduğum ilişkiler için elimden gelen çabayı sarf ettiğim halde sonunda hüsrana uğruyorsam. kımsenın gözünun yaşına bakmadan kendi ellerimle yaptıgım binanın temeline dinamiti koyuyorum.

zira onun temelinde Allah rızası olsa idi. aşkla yükselse idi o bina nice depremde doğal afette sarsılmazdı.

http://www.dailymotion.com/video/xkalvz_cafe-anatolia-dreams-of-love_music?search_algo=1




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder